Kárpitos szakmai ismeretek (11. évfolyam: (3 éves képzés))

Matlák Zoltán- Zámbó László: Kárpitosipari anyag- és gyártásismeret:

  • 8.; 9.; 10.;11. fejezet: 121.- 220. oldal ( Párnázóanyagok; Bevonóanyagok; Rögzítőanyagok )
  • Párnázóanyagok csoportosítása, jellemzői
  • Textilek csoportosítása, fajtái, jellemzőik
  • Díszítések fajtái, kivitelezése, jelentősége

Kárpitozástechnológia:

  • Matlák Zoltán- Zámbó László: Kárpitos gépek és technológiák I.
  • 4.; 5.;6. fejezet: 59.-156. oldal (Az alap – és felsőpárnázat készítés technológiái; A bevonás, a díszítő
  • és eltisztázó műveletek technológiája; Ergonómiai és tervezési alapismeretek)
  • Csányi Béla: Kárpitos szakrajz
  • Fotel, kanapé, szék és ajtó kárpitozásának technológiai lépései
  • Hagyományos és modern kárpit készítése, különbségei
  • Ergonómia fogalma, jelentősége
  • Kárpitozott bútorok vetülete, metszete, axonometriája

Képzés típusa:

Tantárgy:

Évfolyam:

Térkép

Facebook