Iskolánk ma

Iskolánk arculata

Az iskola 1966. óta áll jelenlegi helyén, tisztaprofilú faipari szakiskolának épült, az országban egyedülállóan.
Az elméleti oktatást szolgáló tantermekben és 320 főt befogadó gyakorlati képzést biztosító faipari tanműhellyel országos beiskolázású képzést folytatunk több szakmában.
A fa végigkíséri az ember életét a bölcsőtől a koporsóig, ezért beiskolázási gondjaink soha nem voltak, két műszakban oktattunk és oktatunk ma is.

Az idők folyamán - szülői, tanulói és belső igények alapján képzési profilunk bővült a szakmunkásképzés mellett szakközépiskolai és technikusképzést is bevezettük, melynek eredményességéről az OSZTV szakmai versenyek díjai is tanúskodnak.
Hagyományainkhoz tartozik a felnőttképzés. Főleg saját tanulóinkból érettségire felkészítő évfolyamokat indítunk minden évben. Felnőttképzés keretén belül munkanélküliek átképző tanfolyamát, sérült tanulók szakmai oktatását végezzük faipari szakmákban külső cégekkel való szerződés keretein belül.

1998-tól helyt adtunk a Nyugat-magyarországi Egyetemmel való szerződésben foglaltak alapján műszaki oktatók főiskolai képzésének, melyben saját faipari mérnöktanáraink is oktattak.

Hagyományosan jó kapcsolatot alakítottunk ki az elmúlt évtizedek alatt a gyengén látó és hallássérült tanulók oktatásával foglalkozó általános iskolákkal, mert kárpitos tanulóink közül többen egészségileg károsodtak, de az egészségesek között sikerrel szereznek szakmát, sőt az utóbbi időben érettségi bizonyítványt is.

A faipar eléggé zárt világ, ezért régi tanítványaink, az asztalos dinasztiák új nemzedékét szívesen hozzák iskolánkba a szakma fortélyainak elsajátítására, a különböző szakmai szintekre.

Szoros kapcsolatban vagyunk szakmai szervezetekkel. Az iskolában rendszeresen szerveznek szakmai kiállításokat, mint például az 1992-ben rendezett Faipari Szimpózium és Faipari Gépek bemutatója, valamint a HENKEL cég új termékeinek vásárral egybekötött bemutatkozó kiállítása. Az iskola bemutatkozott a "Wien köszönti Budapestet" (Hidak a jövőbe) című kiállításon, ahol egy bécsi szakiskolával mérettetett meg. Jelen volt az iskola a HUNGARODIDAKT 93. nemzetközi oktatási, oktatástechnikai és szakképzési vásáron. Részt vett az iskola a DEVON-KORNWALL-SOMERSET Napokon is.

Hagyományainkhoz tartozik a különféle szakmai, közismereti, kulturális és sportversenyeken való részvétel, mely az oktatónevelő munka külső kontrolját is szolgálja.
A minden évben megtartott Szakma Kiváló Tanulója versenyen, valamint közismereti országos versenyeken iskolánk tanulói mindig eredményesen szerepeltek. Ezzel erkölcsi dicsőséget szereztek az iskolának.

Az iskola környezete
A Kaesz Gyula Faipari Szakközépiskola és Szakiskola Budapest egyik legszebb kerületében Zuglóban van. Zugló a pesti oldal kertvárosai közé tartozik, de találunk itt múzeumokat, uszodákat, sportlétesítményeket, jégpályát, lakótelepeket, ipari létesítményeket, bevásárló központot, piacot. Tömegközlekedés szempontjából is igen jó helyzetben van. Minden irányból, többféle járművel könnyen megközelíthető. A XIV. kerületben több tömegközlekedési csomópont is található ( pl.: Őrs vezér tér, Bosnyák tér, Népstadion).

Az iskola székhelye Zugló Délnyugati részére esik, mely a Hungária krt. (Körvasút) - Thököly út - Nagy Lajos király útja - Mogyoródi út négyszög közepébe épült, közel a Népstadionhoz, és a Városligethez. Az iskola közvetlen környezetében az ÉPFA, a Posta Járműtelep, egy sportpálya, egy óvoda, egy általános iskola, egy autó márkakereskedés, 1-2 emeletes társasházakból álló lakótelep és családi házas övezet található. A metró Népstadion állomásáról induló 77-es troli busz pont az iskola előtt teszi le a tanulókat.

Iskolánk sok általános és középiskolával, valamint főiskolával és egyetemmel rendelkező kerületben épült.

Környezetünkben elektronikai, építőipari, vegyészeti, egészségügyi, zenei, közgazdasági szakközépiskola, több gimnázium és kollégium található. Képzési kínálatunk alapvetően különböző, ezért beiskolázási körzetünk túlnő a kerületen.
Iskolánk a fővárosi szakképző intézmények között a nagyobbak közé sorolható. Szakmailag az ország egyik első számú faipari szakképző központja.

Diák Sport Egyesület

A KAESZ GYULA FAIPARI DSE hosszú évek óta sikeresen működik iskolánkban. Labdarugó és atlétikai szakosztálya budapesti sportversenyeken folyamatosan szép eredményeket ér el.
Függeszkedő (8 fős) csapatunk és súlylökőink folyamatosan Budapest bajnokok voltak.
Labdarúgóink a rákosmenti versenyeken remekeltek.
Zuglói Kupán kosár- és kézilabdázóink szerepelnek.

Nagyon megköszönjük, ha befizetett adója 1%-át a Diák Sport Egyesületünknek küldi.
Adószámunk: 19676456-1-42

Térkép

Facebook