Nemzeti Tehetség Program-II.

A program célcsoportja a kiemelten tehetséges asztalos tanulók, a programban megszerzett ismeretek és gyakorlata alapján képesek lettek arra, hogy magas minõségű, kreatív, egyedi, „design„ munkát tervezzenek meg és gyártsanak, projekt alapú kooperatív együttmûködésre építõ tehetséggondozás révén a résztvevõ tanulók a szakmai ismeretek mellett a projektmunkában, munkamegosztásban is tapasztalatokat, jártasságot szereztek.

A kiemelten tehetséges tanulók kiválasztás után utazhattak el egy soproni tanulmányútra, mely túlmutatott a szakiskolai képzés keretein: a legmodernebb tervezési és gyártási technológiát (3d nyomtatás, lézeres vágás gravírozás, cnc technológia ) ismerhették meg. A lézeres megmunkálás egyedülálló technológiának számít az országban nagy hatással volt a tanulókra és a kísérõ tanárra is.

Az elméleti oktatás (Formatervezés, Terméktervezés, Szimuláció, Bútortervezés) is érdekes módon lekötötte a projektben résztvevõ tanulókat, meglepõdtek a tervezés technológia részleteinek gazdagságán; és motiváló volt a számukra, hogy részt vehettek az egyetemi órákon és maguk is létrehozhattak egyszerûbb használati tárgyakat fenti technológiák segítségével.

A program során az iskolánk logóját különleges és kreatív módon tartalmazó szónoki pulpitus megvalósítása mellett döntöttek a tanulók. A közös faipari munka által az együttmûködésének megerõsödése, a szociális kompetenciáik is fejlõdtek, valamint a faipari látványtervezõ programok (piper 3d/kitchen draw/autocad) segítségével a térbeli vizuális és digitális kompetenciák fejlõdéséhez járult hozzá a projekt.

A tanulók az egyéni és közös ötleteléstõl a kész produktum megvalósulásig végigkísérték a termék elkészültét, így a gondolattól a termékig minden munka folyamatot megismerhettek: nemcsak az egyéni munkavégzés, hanem a munkamegosztás szintjén is a szakiskolai képzésen túlmutató foglalkozások segítségével. A diákok számára már maga a tanulmányút meghozta azt az eredményt, hogy megfontolandó számukra az iskola befejeztével tanulmányaikat Sopronban folytatatni.

Az önzetlen és önkéntes segítõknek nagy -nagy hála: Babanecz Csaba,Trázer Magdolna, Litresits Gábor, Komjáthy István.

Köszönjük az Emberi Erõforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erõforrás Támogatáskezelõ által meghirdetett pályázati lehetőséget, mely nélkül a projekt nem valósulhatott volna meg.

Térkép

Facebook